Obtěžuje vás línání vašeho psa?

Obtěžuje vás línání vašeho psa? Zde je rad, jak to zvládnout

Svého psa milujete, ale ty chlupy všude kolem jsou opravdové peklo. Na gauč se nedá posadit a podlahu byste museli každých 5 minut zametat, aby byla čistá. Pomůžeme vám s tím.

Línání je u psa je naprosto přirozeným a normálním jevem. Neznamená to, že je pes nemocný, právě naopak. Tento proces nelze nijak zastavit, ale zmírnit ho s trochou šikovnosti můžeme.

Je možné použít vhodné doplňky stravy. Po kterých sáhnout a jak dávkovat vám poradí veterinář.

Pravidelná péče

Jednou z možností je trimování, kdy se srst zbavuje odumřelých chloupků. Další možností je časté kartáčování. Pokud to mazlíčka naučíte od malička, bude se mu tento proces líbit a dokonce ho bude vyžadovat. Tímto procesem rozetřete nadbytečný kožní maz po těle a tím zmírníte línání.

Teplá koupel

Dopřejte svému pejskovi teplou koupel, chlupy skončí ve vaně a vy je jednoduše vytáhnete. Pozor na chladné a mrazivé dny, chlupy schnou dlouho a pes by se mohl nachladit. V těchto dnech můžeme použít např. sprej proti línání dostupný v zoo prodejnách.

adult golden retriever taking a bath

Správná strava

Pes by měl mít vyvážený psí jídelníček. Důraz by měl být kladen na kvalitní granule s nízkým obsahem obilovin - nejlépe však bezobilné krmivo s vysokým podílem masa.

A nezapomínejte na vhodné oleje, např. arganový, který je vhodný nejen pro lidské vlasy, ale i pro psí srst.

 Image may contain: 1 person, smiling, dog and text

 

Zpět do obchodu