Proč je bezobilné krmivo pro vašeho psa lepší

V nedávné době jsme přišli na trh s novinkou, kterou je bezobilné krmivo Nutra Pluss a to se hned stalo vlajkovou lodí naší značky. Možná by vás zajímalo proč tomu tak je a co celý ten "boom" okolo bezobilných krmiv vlastně znamená. 

Bezobilná krmiva - modní trend, nebo spíše zdravější alternativa?

V běžných granulích, které dnes koupíte, najdete v podstatě ve všech případech obiloviny. To je hlavně pšenice, nebo například kukuřice (schválně se podívejte na složení vašich granulí). 

Teď vás samozřejmě nechceme začít děsit a tvrdit, že jsou obiloviny pro vašeho pejska nějaký jed nebo mu snad škodí. Existují však varianty, které jsou pro vašeho psa mnohem vhodnější a zdravější. Tím jsou právě bezobilná krmiva a my se vám pokusíme vysvětlit proč. 

Zbytečná energie, kterou váš pes nepotřebuje

Obiloviny mají všeobecně velmi vysoký glykemický index. To znamená, že vám ihned po požití doslova vystřelí hladina krevního cukru a dostaví se příval obrovské energie, které je pro danou chvíli zbytečně moc a tak se začne v jeho těle ukládat jako tuk. Paradoxně tato hladina velmi rychle opadá a pes tak dostane brzy hlad.

Při používání bezobilného krmiva dochází k pozvolnějšímu uvolňování energie. Pes je tedy stejně čilý a méně hladový i když mu ve finále stačí méně granulí. Jeho organizmus také není zatížen neustálými výkyvy cukru v krvi. Ve finále se vše dá přirovnat k tomu, jako když se člověk rozhoduje zda zvolí bílé nebo celozrnné pečivo. 

Má váš pes citlivé zažívání? Bezobilné krmivo je jasná volba

Další nevýhodou obilovin může být pro mnoho psů také přítomnost lepku. Ten může psům s citlivějším zažíváním nebo alergií působit potíže s trávením. 

Bezobilné krmivo má tedy pozitivní vliv na střevní mikroflóru vašeho psa, kvalitu srsti a kůže. Také navíc zlepšuje kvalitu příjmu potravy u hodně mlsných pejsků. 

Zajímá vás vice informací o našem krmivu? Napište si o testovací vzorek na našem Facebooku. ;)

Kvalitní bezobilné krmivo Nutra Pluss

Zpět do obchodu