Tipy jak správně skladovat psí granule

Každý majitel pejska časem zjistí, že kupovat granule ve velkém balení je nejpohodlnější a zároveň i nejlevnější variantou. Pokud doma máte navíc pořádného jedlíka, nic jiného vám ani nezbude. Když už tedy musíte nakoupené granule skladovat několik týdnů, poradíme vám jak je udržet co nejdéle čerstvé a voňavé. 

Skladujte granule na chladném místě 

Důležité je, uchovávat granule na tmavém a chladném místě. Zvláště přes léto nesmíte granule nechávat na slunci nebo na místě kde je více než 25 stupňů. Granule se pak rychleji kazí, mohli by i žluknout a způsobit vašemu pejskovi žaludeční potíže. Ideálním místem může být chladná spíž, nebo třeba sklepní prostory. 

Ke granulím se nesmí dostat vzduch a vlhkost

Tak jako granulím vadí přílišné sucho, neměli byste také dopustit aby byly ve vlhkém prostředí. Ve vlhku můžou granule začít plesnivět, což nemusí být na první pohled poznat. U pejska by to opět mohlo vést k žaludečním potížím. 

Důležité je také aby se ke granulím dostalo co nejméně vzduchu. Ideální je tedy granule přesypat do barelu nebo nádoby s uzavíratelným víkem. A máte vystaráno! 

Dejte si pozor na další jedlíky

Pokud granule skladujete ve sklepně nebo jiných prostorech mimo domov, můžou být problémem hladové myši, které granule cítí a dokáží se pytlem prokousat dovnitř. Ideální řešení je opět uzavíratelná nádoba (ideálně kovová). V domácnosti pak mohou být problémem moli. Opět je nejúčinnějším řešením schovat granule i veškeré psí pamlsky do uzavíratelné nádoby. 

Image may contain: 1 person, smiling, dog and text

Schovávejte granule na místě kam nemůže váš pes

Posledním nebezpečím, které na vaše granule číhá je samotný pes. Dejte si opravdový pozor, že se váš pejsek ke granulím ve vaší přítomnosti skutečně nedostane. V případě, že by se přejedl velkým množstvím granulí, hrozí vašemu pejskovi torze žaludku. 

Tipy v čem granule uchovávat

Jednou z možností v čem granule uchovávat jsou například speciální barely, které si můžete nakoupit v chovatelských potřebách. Pokud se ale ovšem chystáte například malovat nebo o někom takovém víte, velmi dobře vám poslouží například barel od barvy, který tak krásně zužitkujete. 

Zpět do obchodu